Yuzgas обіцяє 200 мільйонів доларів на геологічне вивчення Юзівської площі

Середа, 10 серпня 2016, 15:00

Компанія Yuzgas B.V. (Нідерланди), яка перемогла в конкурсі на разробку Юзівської площі, готова вкласти 200 млн доларів на перший п'ятирічний етап.

Про це повідомив директор ТОВ "Надра Юзівська" Віктор Назаркевич на прес-конференції в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У тому числі протягом першого року це 20-30 млн доларів", - повідомив Назаркевич.

Він додав, що Yuzgas, заснована фондом прямих інвестицій Emerstone Energy, який надав гарантію на 200 млн доларів, також взяла на себе зобов'язання пробурити першу свердловину вже в першому році.

Реклама:

Назаркевич зазначив, що пропозиції інших учасників були істотно гірше: дочка нафтотрейдера Vitol "Балкаш" - 10 млн доларів, а Burisma Holdings - 2,7 млрд гривень (еквівалент 108 млн доларів).

За його словами, Yuzgas також погодилася взяти на себе такі ж бонусні виплати державі, як первісний учасник цього УРП компанія Shell, яка вийшла з проекту у вересні 2015 року, - 175 млн доларів.

Глава "Надра Юзівської" уточнив, що мова йде, зокрема, про бонус за перший газ в 25 млн доларів і за першу розробку в 50 млн доларів.

Крім того, мінімальним робочим зобов'язанням Yuzgas стало буріння (відновлення) 15 свердловин, тоді як у інших учасників - 3-5, додав Назаркевич.

За його словами, переможець конкурсу запропонував розмір державної частки в прибутковій продукції СРП на рівні від 25% до 60%, тоді як у Shell було від 31% до 60% при мінімальному зобов'язанні в 16,5%.

Глава правління НАК "Надра України", якій належить 100% в "Надра Юзівській", Ярослав Климович зазначив, що потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн кубометрів умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток в 10 млрд кубометрів, оптимістичний - в 20 млрд кубометрів.

Нагадаємо, нещодавно були оприлюднені результати конкурсу на залучення інвестора для реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки "Юзівська".

Переможцем конкурсу стала нещодавно зареєстрована в Нідерландах компанія Yuzgas B.V.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: