САП проситиме у суді 3,7 мільйона застави Чаусу

Середа, 10 серпня 2016, 14:29

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагатиме у суді 3,7 мільйона гривень застави для судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.

Про це УП повідомило джерело у САП.

"Холодницький сьогодні підпише підозру Чаусу, завтра ми її йому вручимо і звернемося до суду. Максимально, що ми можемо просити - це заставу", - пояснив співрозмовник.

Як уточнили в прес-службі САП, 3,7 мільйона - це той еквівалент суми, яку Чаус отримав хабарем.

Реклама:

За словами джерела, паралельно прокуратура звернеться до голови Верховного суду України, який у свою чергу має звернутися до Верховної Ради, щоб депутати зібралися і дали дозвіл на затримання судді Чауса.

Як відомо, у вівторок ввечері НАБУ повідомили, що впіймали Чауса зі скляною банкою, у якій був хабар у розмірі 150 тисяч доларів. Однак суддя користується недоторканністю і не може бути затриманий без рішення Ради.

У Дніпровському суді УП повідомили, що Чаус у середу збирається вийти на роботу.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому "Юра Єнакіївський" зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту – однак продовжував працювати суддею.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: