"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Постанову про затримання Онищенка подадуть в Інтерпол у середу - САП

Середа, 10 серпня 2016, 13:20

Спеціальна антикорупційна прокуратура готується передати 10 серпня ухвалу Солом'янського суду до українського бюро Інтерполу про затримання нардепа від "Волі народу" Олександра Онищенка.

Про це повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" заступник глави САП Володимир Кривенко.

За його словами, САП намагатиметься оперативно співпрацювати з іноземними партнерами, щоб Онищенко було виставлено "червону картку".

"Щоб Онищенко, якщо перебуватиме у одній з країн, на яку поширюється юрисдикція Інтерполу, міг бути оперативно затриманий. Після цього, згідно з чинним законодавством, буде вирішуватися питання про його екстрадикцію і подальший розгляд клопотання про тримання під вартою", - додав Кривенко. 

Реклама:

Він також додав, що САП вже "має контакт з партнерами з Британії", де наразі, за даними правоохоронних органів, перебуває Онищенко.  

Як відомо,  нардеп Олександр Онищенко та низку його поплічників звинувачують у незаконному привласненні коштів державної компанії "Укргазвидобування" та завданні державі збитків на суму 1,6 млрд доларів.

Наразі Онищенко перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

9 серпня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про надання дозволу на затримання народного депутата Олександра Онищенка.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!