"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Завод Григоришина скаржиться на тендерні умови "Укренерго"

Понеділок, 1 серпня 2016, 15:54

Завод "Запоріжтрансформатор", який належить олігарху Костянтину Григоришину,  вважає, що підготовлені НЕК тендерні умови на поставку ще 25 одиниць трансформаторного обладнання є дискримінаційними по відношенню до українських виробників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби заводу, передають Українські Новини.

"На ЗТР не розуміють, чому робиться все можливе для недопущення участі підприємства в тендерах. Заводу раніше інкримінували високу ціну на продукцію, але на попередньому тендері для "Укренерго" трансформатори ЗТР були на 40% дешевше трансформаторів іноземних постачальників. Зараз зроблено все так, що в тендерах можуть брати участь тільки іноземні виробники", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ЗТР вважає дискримінаційною умовою, що для вітчизняного виробника встановлений поріг валютної складової в загальній вартості продукції в розмірі 50%.

Реклама:

Це, на думку ЗТР, може привести, в разі падіння курсу національної валюти, до зменшення оборотних коштів у зв'язку з тим, що значна частина матеріалів і комплектуючих виробів є імпортного походження.

Крім того, ЗТР вважає дискримінаційною умовою надання банківської гарантії в тому форматі, як воно прописано в тендерних умовах.

"Запоріжтрансформатор" звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, першому віце-прем'єр-міністру Степану Кубіву, міністру енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалику з проханням втрутитися в таку ганебну дискримінацію вітчизняного виробника, що є гордістю країни на світовому ринку і забезпечує робочі місця і податки державі", - йдеться в повідомленні заводу.

В кінці липня "Укренерго" планувала оголосити 3 тендера на закупівлю 25 одиниць трансформаторного обладнання (трансформаторів і реакторів) з очікуваною сумарною вартістю 1 740,5 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: