НАБУ оприлюднило докази причетності Циганкова до "схеми Онищенка"

П'ятниця, 8 липня 2016, 20:53

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило документи, які свідчать про причетність офісу адвоката Андрія Циганкова до діяльності фіктивних підприємств у газовій схемі нардепа Олександра Онищенка.

Відповідне повідомлення поширила прес-служба відомства.

Зокрема, на сайті НАБУ оприлюднені відомості, надані банком щодо IP-адрес управління системою "Клієнт-банк" п'яти підприємств з ознаками фіктивності, а саме ТОВ "Атмос Плюс", ТОВ "Дарвей Трейд", ТОВ "Фалком Сервіс", ТОВ "Одін Груп Сервіс" і ТОВ "Центр Паритет".

За даними НАБУ, усього через рахунки зазначених фіктивних підприємств у період з 13 жовтня 2014 року по 26 березня 2015 року було здійснено 134 операції на загальну суму більш ніж 198 млн. грн.

Реклама:

Майже половина з них (а саме 58 транзакцій) були здійснені з використанням  IP-адрес, які надавались адвокату Циганкову.

У відомстві зазначили, що зібрані документи свідчать про те, що обшуки в приміщеннях, належних адвокату Циганкову, проводилися на підставі зібраних доказів його причетності до ведення сумнівних фінансових операцій, що мали на меті легалізацію коштів, набутих злочинним шляхом.

Як відомо, 5 липня 2016 року в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування"  слідчі здійснили 21 обшук, серед яких вісім обшуків у приміщеннях та автомобілях, що належать чи використовуються адвокатами Циганковим, Копусь та Маковським.

Циганков напередодні покинув межі України.

5 липня Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності й арешт депутата Олександра Онищенка.

Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії "Укгазвидобування", який отримували за угодою про спільну діяльність.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!