МВФ погіршив прогноз зростання ВВП єврозони на 2016 рік

П'ятниця, 8 липня 2016, 20:38

Міжнародний валютний фонд погіршив оцінку зростання ВВП єврозони на поточний і наступний роки через рішення Великобританії покинути склад ЄС.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Guardian.

Прогноз на 2016 рік знижено до 1,6% з очікуваних раніше 1,7%, на 2017 рік - до 1,4% з 1,6%.

"З урахуванням суттєвої ролі єврозони в світовій торгівлі уповільнення економічного зростання в валютному блоці може негативно позначитися на багатьох інших ринках, включаючи країни, що розвиваються", - йдеться в звіті. Тим часом аналітики фонду відзначають, що негативний вплив буде обмеженим.

Реклама:

Також експерти МВФ закликали Європейський центральний банк розглянути можливість збільшення програми купівлі активів, якщо рівень інфляції в єврозоні не почне підніматися.

"З урахуванням дуже слабкого прогнозу інфляції, ЄЦБ варто бути готовим до подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики, якщо інфляція залишиться нижче таргетованих траєкторії зростання, - йдеться в заяві МВФ. - Дефляційний тиск як і раніше сильний, і в 11 з 19 країн єврозони споживчі ціни знизилися в травні".

За оцінками ЄЦБ, інфляція в валютному блоці в поточному році становитиме всього 0,2%, а в наступному підніметься до 1,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!