Ціни виробників промпродукції з початку року зросли на 14%

П'ятниця, 8 липня 2016, 19:56

Ціни виробників промислової продукції у червні 2016 року порівняно з попереднім місяцем не змінились, водночас з початку року - зросли на 13,9%.

Про це свідчать дані Держстату.

"Продукція добувної промисловості і розроблення кар’єрів у червні подешевшала на 2%, зокрема, у добуванні кам’яного вугілля - на 8,1%, природного газу - на 1,8%, металевих руд - на 1,4%. Разом з тим у добуванні сирої нафти ціни зросли на 3,4%", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, у переробній промисловості відбулося підвищення цін на 1,5%, у тому числі у виробництві продуктів нафтоперероблення - на 6,8%, металургійному виробництві - на 5,7%, виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів - на 0,8%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 0,5%.

Реклама:

"У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів продукція подорожчала на 0,3%. При цьому у виробництві тютюнових виробів зростання цін становило 2,4%, продуктів борошномельно-круп'яної промисловості - 1,4%, м'яса та м'ясних продуктів - 1,1%, напоїв - 1%", - повідомляє Держстат.

У той же час у виробництві цукру ціни знизились на 2,5%,  олії та тваринних жирів - на 1%,  молочних продуктів - на 0,8%.

"У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря спостерігалося зниження цін на 3%, у тому числі теплоенергії - на 3,3%, електроенергії - на 3%", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, ціни на споживчому ринку в червні 2016 року порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,2%, з початку року - зросли на 4,9%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: