Голова "Укрпошти": Банківська ліцензія - один з пріоритетів

П'ятниця, 8 липня 2016, 19:37

Отримання банківської ліцензії - це один із пріоритетів, реалізація якого дозволить надавати адекватні фінансові послуги.

Про це сказав в інтерв'ю ЛІГА.net новопризначений глава "Укрпошти" Ігор Смілянський.

За його словами, одна з основних ідей - зробити на базі "Укрпошти" успішну фінансово-логістичну компанію.

"Зараз з 4 млрд грн доходу "Укрпошти", 1,5 млрд - це комісія від виплати пенсій. Якщо ми додамо перекази і комісію від прийому платежів, це більше 50% в структурі доходів компанії", - сказав Смілянський.

Реклама:

"По суті, з точки зору прибутку, "Укрпошта" - це фінансова установа... Отримання банківської ліцензії - це один із пріоритетів, реалізація якого дозволить надавати адекватні фінансові послуги", - зазначив він.

Також в планах Смілянського зробити з "Укрпошти" центр розвитку для малого і середнього бізнесу.

"Бізнес продає, ми робимо все інше - управління запасами, оренда складів, управління доставкою, фінансування. Більш того, якщо нам дадуть банківську ліцензію, у нас будуть найнижчі ставки на ринку", - заявив він.

"Ми зможемо кредитувати не під звітність (яка в Україні часто вже не відображає реальний стан справ в компанії), а на підставі кількості відправлених компанією посилок. Тому мій ризик (а відповідно і кредитні ставки) будуть найнижчими на ринку", - зазначив Смілянський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: