У 2017 році лоукостер Ryanair почне польоти в Україну

П'ятниця, 8 липня 2016, 17:47

З 2017 року до "Міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького" почне польоти найбільший лоукостер Європи Ryanair.

Про це розповіла в інтерв'ю журналу ТОП-100 Кращі топ-менеджери України генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська, пише Delo.ua.

"У 2017 році до "Міжнародного аеропорту "Львів" почнуть польоти 5 іноземних авіакомпаній. В основному це компанії, які раніше вже літали до Львова, але припинили польоти через кризу. "Czech Airlines, AirBaltic, Белавіа і WizzAir. Але є і нові, наприклад Ryanair. Всі ці авіакомпанії планують до нас зайти вже в наступному році", - розповіла Романовська.

За її словами, на відміну від минулих років, ірландська компанія не вимагає 100% знижки за обслуговування.

Реклама:

"Нам ця компанія все ж обіцяє платити, і це вже добре. Скільки - я поки сказати не можу, ми ще на етапі переговорів, чекаємо її представників в гості в липні", - повідомила топ-менеджер.

Романовська каже, що знижка буде суттєвою, якщо ця авіакомпанія приведе багато пасажирів і рейсів. Але вартість обслуговування Ryanair доведеться перекривати з інших джерел доходів львівського аеропорту.

В першу чергу за рахунок неавіаційної діяльності: парковок, кафе, магазинів, прокату авто та інших послуг. Але їх можна розвивати лише в разі, якщо кількість рейсів збільшиться на 5-7 в день.

За словами Романівської, зараз максимальний розмір знижки на основні аеропортові збори може становити 80%, але цього може бути недостатньо.

"Після приходу Ryanair ми будемо просити у Мінінфраструктури додаткові пільги для перевізників, що приносять великі обсяги авіаперевезень. Це правило буде діяти для всіх авіакомпаній, які бажають виконувати велику кількість рейсів", - підсумувала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: