Казахстан пропонує Україні возити вантаж в обхід РФ

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:35

Казахстан пропонує Україні скористатися транспортним маршрутом через казахстанський порт Актау.

Про це повідомляє Національна палата підприємців (НПП) Республіки Казахстан "Атамекен" з посиланням на заступника голови правління НВП Дану Жунусову, пише УНІАН.

Казахстан, через введення Російською Федерацією з 1 липня додаткових обмежувальних заходів щодо транзиту української продукції по російській території в напрямку Казахстану і Киргизстану, пропонує перевізникам використовувати "Шовковий шлях" в обхід РФ як альтернативний маршрут доставки українських товарів.

"Сьогодні це питання досить актуальне. Так, треба зізнатися чесно, не все гладко на цьому маршруті, але, тим не менш, перспективи і потенціал маршруту через казахстанський порт Актау досить високі. На даний час вже близько 70% вантажів з Туреччини в Казахстан та Киргизстан слідують за вказаним маршрутом. Зараз ми пропонуємо використовувати його і для перевезень вантажів з України", - зазначено в повідомленні слова Жунусової.

Нагадаємо, що 1 липня РФ ввела додаткові обмежувальні заходи щодо транзиту українських товарів територією Росії в напрямку Казахстану та Киргизстану.

За оцінкою Нацбанку, усі торгові обмеження, введенні Російською Федерацією, призведуть до зниження українського експорту на 1,3 млрд доларів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!