"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Співвласник "Паруса" та "Мандарин-плаза" стане інвестором ТРЦ "Вирлиця" - ЗМІ

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:14

Девелопер Вагіф Алієв може зайнятися одним з найвідоміших київських довгобудів - торгово-розважальним центром "Вирлиця".

Про це ЛІГА.net повідомили три джерела: інвестбанкір, директор великої девелоперської компанії і партнер девелопера.

ТЦ запланований на ділянці площею близько 20 га між станціями метро Вирлиця і Харківська.

"Наскільки мені відомо, зараз розробляється новий проект торгово-розважального центру "Вирлиця", загальна площа якого становитиме 130 000-140 000 кв м", - розповів керівник девелоперської компанії, який побажав залишитися неназваним.

Реклама:

Проект з будівництва торгово-розважального центру "Вирлиця" зараз належить девелоперу XXI Століття.

Реалізувати його компанія намагається вже більше десяти років: у 2005 році Київрада передала забудовнику дві ділянки загальною площею близько 26 га для будівництва багатофункціонального комплексу та благоустрою прилеглої території.

Планувалося, що об'єкт буде включати в себе торгово-розважальний центр (155 000 кв м), готель (20 000 кв м), офісний центр (50 000 кв м), а також концерт-хол, підземний та наземний паркінги.

З тих пір проект неодноразово змінювався, в результаті вирішили залишити тільки торгово-розважальний центр.

Вартість реалізації проекту в 2013 році оцінювалася в 130 млн дол.

За словами співвласника компанії XXI Століття Олега Салміна, зараз існує кілька варіантів його будівництва, а площа самого об'єкта може становити від 70 000 до 150 000 кв м.

Побудувати"Вирлицю" не вдалося: у 2011 році свої 35% акцій в компанії продав її засновник Лев Парцхаладзе, який зараз обіймає посаду першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації.

У грудні 2012 року дочірня компанія DCH Ярославського - DCH IMMO Limited - планувала виділити на будівництво 38 млн дол під 15% річних. Близько 30 млн дол в проект збиралася вкласти і французька група Auchan, ще 28,28 млн дол - анонімний оператор мережі будматеріалів.

Зараз Вагіф Алієв володіє найбільшою кількістю проектів будівництва торгової нерухомості в Україні.

Цього року його компанія введе в експлуатацію торговий центр Lavina Mall (загальна площа - 145 000 кв м), а в наступному - BlockBuster Mall (245 000 кв м) і Ocean Mall (122 000 кв м).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!