АМКУ береться за сферу ритуальних послуг

Четвер, 7 липня 2016, 18:53

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав вивчення проблем, що виникають у сфері поховання.

Про це йдеться в повідомленні комітету, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, перше засідання робочої групи у відомстві відбулося 6 липня. Учасники засідання відзначили ряд перешкод для розвитку конкуренції на цьому ринку.

Зокрема, однією з таких перешкод є те, що повноваженнями допуску на ринок ритуальних послуг переважно наділені комунальні підприємства, які самі є учасниками цього ринку і конкурентами суб'єктів, яким вони надають або не надають допуск.

Реклама:

Вони також є балансоутримувачами кладовищ і крематоріїв і постачальниками платних ритуальних послуг.

Крім того, на ринку похоронних послуг зазначається правова невизначеність і неврегульованість, а більшість учасників ринку працює нелегально.

Учасники засідання також обговорили законодавчі ініціативи щодо вдосконалення сфери поховання, зокрема, внесення змін до Кримінального кодексу в частині заборони розголошення інформації про померлого, розмежування ритуальних та інших послуг, порядок транспортування тіл померлих і інші проблемні питання організації діяльності в сфері поховання, які стримують розвиток конкуренції на ринку ритуальних послуг.

За результатами першого засідання робоча група направить запити про надання інформації з окремих проблемних питань в Міністерство охорони здоров'я України, Генеральної прокуратури України та Міністерства юстиції України.

Наступне засідання робочої групи заплановано на 28 липня.

На ньому планується обговорити питання доступу на ринок ритуальних послуг і вимоги до їх матеріально-технічного забезпечення, розмежування функцій балансоутримувача кладовища і постачальника ритуальних послуг, а також механізм впровадження похоронних будинків в законодавстві України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!