Коломойський і Григоришин поділили обленерго

Четвер, 7 липня 2016, 18:07

"Полтаваобленерго" буде одноосібно контролюватися групою "Приват" Ігоря Коломойського, а "Сумиобленерго" і "Чернігівобленерго" будуть підконтрольні "Енергетичному стандарту" Костянтина Григоришина.

Про це йдеться в матеріалі на "Економічній правді".

Як повідомляється, організаційна частина відділення вже виконана.

"На підставі відповідних рішень наглядових рад менеджери Григоришина виведені з правління полтавської компанії, а підлеглі Коломойського позбулися аналогічних посад в сумському і чернігівському підприємствах", - йдеться в матеріалі.

Реклама:

Варто відзначити, що ці кадрові ротації були розпочаті в квітні 2016 року, а завершені 1 червня, коли правління багатостраждальної "Полтаваобленерго" вдалося укомплектувати "приватівцями" Русланом Струнким і Владиславом Стріковим.

 

"Підведена риска під подвійним управлінням створила ідеальне підґрунтя для того, щоб Коломойський і Григоришин переключилися на процес корпоративного розлучення. Єдиної позиції в групах з цього приводу немає", - пише автор.

"Судячи з усього, все до того йде", - повідомив ЕП один з членів правління полтавського обленерго з "приватівської" команди.

"Чи буде корпоративне розлучення, поки невідомо", - це неофіційна відповідь представника "Енергостандарту".

З формальної точки зору говорити про плановані акціонерних зміни в енергокомпаніях поки не можна, йдеиться в матеріалі.

Однак є як мінімум дві причини, що штовхають Коломойського і Григоришина до оперативного акціонерному поділу.

Перша - групи поспішають виправити порушення статутів, допущені при затвердженні згаданих менеджерів. Ці кадрові перестановки стверджували наглядові ради, які не мали на це права. Значить, "Привату" і "Енергостандарту" потрібно якомога швидше самостійно провести збори акціонерів і позбавити нові фігури від приставок "т.в.о.".

Друга - корпоративне "розлучення" позбавить групи від однієї з найважчих умов згаданої акціонерною угодою-2010: взаємного зобов'язання про нарощування часток у спільних компаніях тільки за згодою партнера.

Як зазначається, чя свобода дій їм доречна: в 2016 році ФДМ планує продати сузір'я обленерго, в якому у "Привата" і "Енергостандарта" є мінімум два спільних підприємства - запорізьке і тернопільське обленерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: