Банки тимчасово припинили видачу "теплих" кредитів

Четвер, 7 липня 2016, 17:41

З 6 липня банками тимчасово припинено видачу "теплих" кредитів за напрямом "придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30%-вим розміром відшкодування" у зв’язку з тим, що державних коштів вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Разом з тим повідомляється, що усі кредити, оформлені до 5 липня 2016 року за цим напрямом, підлягають відшкодуванню з державного бюджету.

З метою забезпечення подальшої реалізації програми за напрямом "придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30%-вим розміром відшкодування" та задоволення попиту з боку населення, Держенергоефективності розробило відповідний проект рішення Уряду про виділення додаткових коштів на 2016 рік на відшкодування за кредитами на енергоефективні матеріали та обладнання та направило його на погодження до Мінфіну та Мінекономрозвитку.

Реклама:

Як повідомляється, у 2016 році за січень-травень Агентством вже відшкодовано за програмою 386 млн грн., з яких 368,98 млн грн. компенсовано тим, хто оформив "теплі" кредити саме на енергоефективні матеріали та обладнання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: