"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС почав антидемпінгове розслідування проти виробників сталі 5 країн

Четвер, 7 липня 2016, 12:45

Європейська комісія розпочинає антидемпінгове розслідування щодо імпорту гарячекатаного прокату, легованої та нелегованої сталі з Росії, Бразилії та трьох інших країн.

Про це повідомляє Reuters.

У заяві Єврокомісії з цього приводу йдеться про те, що розслідування стосуватиметься продукції, яка надходила з вказаних країн на ринок ЄС у період з 1 липня 2015 року по 30 червня 2016 року.

Під розслідування окрім продукції з РФ та Бразилії потрапила сталь з Сербії, України та Ірану. Компанії було дано 15 днів, щоб звернутися до ЄС з їх деталі.

Реклама:

Розслідування розпочинається після розгляду заяви Європейської асоціації виробників сталі (Eurofer), яка надійшла до ЄК у травні цього року.

"Заявник надав докази того, що імпорт товару, який є предметом розслідування з боку відповідних країн в цілому збільшився в абсолютному вираженні та в частках ринку," – йдеться у повідомленні ЄК.

Нагадаємо, в лютому цього року Єврокомісія ухвалила рішення про запровадження антидемпінгових мит проти російських та китайських виробників сталі після розгляду скарги європейської асоціації виробників сталі Eurofer.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!