"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко йде з посади заступника міністра економіки

Четвер, 7 липня 2016, 10:50

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко йде у відставку.

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню "Новое время".

"Мій останній робочий день в міністерстві - 7 липня 2016 року. Я прийшла в уряд на запрошення міністра і відразу визначила для себе держслужбу як волонтерський проект на 12 місяців. Минуло 14, тому мій час тут закінчився, буду повертатися в приватний сектор і громадську роботу", - заявила Клименко.

Вона зазначила, що подала заяву про відставку відразу після того, як з міністерства пішов Абромавичус, але залишилася "завершити справи", щоб не допустити "зупинки важливих реформ".

Реклама:

"Коли Айварас запрошував мене на держслужбу, він говорив: "Ми вже домовилися з європейцями, вони готові платити пристойні зарплати реформаторам, буде реформа державного управління, реформа Кабміну, спрощення процедури прийняття рішень". Так ось, ми тільки пару тижнів тому затвердили стратегію цієї реформи, а її ще треба виконати, щоб отримати європейські кошти. Сумніваюся, що більшість молодих людей, яких сюди завів Абромавичус, працюватимуть в 2017 році", - вважає Клименко.

Заступник міністра зазначила, що отримувала зарплату в 9 тисяч гривень, хоча вважає мінімальним рівнем зарплати для чиновника такого рівня 50-70 тисяч гривень.

"Коли людина працює по 14 годин на день і має величезну відповідальність, то вона повиненна точно знати, чим буде завтра годувати дітей. В іншому випадку, система змушує вас або красти, або піти", - підсумувала Клименко.

Юлія Клименко, була призначена заступником міністра економіки 8 квітня 2015 року. У відомстві тоді ще Айвараса Абромавичуса вона відповідала за дерегуляцію, розвиток малого і середнього бізнесу, а також реформу адмінпослуг.

Як відомо, 3 лютого міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус заявив про своє звільнення з посади міністра економічного розвитку та торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!