"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту повернулися до зростання: Brent піднялася вище 49 доларів

Четвер, 7 липня 2016, 09:12

Світові ціни на нафту в четвер зростають, відіграючи дані Американського інституту нафти про скорочення запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:54 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,47%, до 49,03 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зростала на 0,51%, до 47,67 долара за барель.

Як повідомив API, запаси нафти в США на попередньому тижні скоротилися на 6,7 мільйона барелів проти очікуваного експертами зниження лише на 2,6 мільйона барелів.

Реклама:

Тепер увага ринків звернута до публікації даних про запаси нафти в США від Міненерго країни. Аналітики очікують, що вони знизилися на 2,5 мільйона барелів, або на 0,47%, - до 524,1 мільйона барелів.

Крім того, трейдери відреагували на сильні дані щодо індексу ділової активності в сфері послуг США від американського Інституту управління поставками. У червні показник зріс до 56,5% з травневого індикатора в 52,9%.

Аналітики очікували зростання червневого індикатора лише до 53,3%. При цьому індекс зайнятості в секторі в червні також збільшився - до 52,7% з 49,7% в травні. Зростання індексу означає, що ситуація в економіці США покращується, що сприяє зростанню попиту на нафту в світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!