"Енергоатом" відновлює платежі ТВЕЛу за ядерне паливо

Середа, 6 липня 2016, 19:32

НАЕК "Енергоатом" відновлює платежі АТ "ТВЕЛ" за свіже ядерне паливо.

Про це повідомило "Інтерфакс-Україна" джерело в паливній компанії.

Раніше в середу прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про зняття судовою інстанцією арешту з рахунків "Енергоатому" та відновлення його діяльності.

"Суд зняв арешт і відновив діяльність "Енергоатому". Вітаю рішення суду", - написав прем'єр на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Реклама:

Наприкінці червня віце-президент "ТВЕЛ" Олексій Григор'єв у кулуарах форуму в Сіверську повідомляв журналістам, що ТВЕЛ продовжує постачання палива на українські АЕС, однак платежі за нього не надходять.

Наприкінці квітня "Росатом" повідомляв, що арешт рахунків "Енергоатому" може зрушити графік виготовлення палива і відстрочити повернення ВЯП.

Як відомо, у березні 2016 року Державна виконавча служба заарештувала рахунки і майно "Енергоатому" на загальну суму 200 млрд гривень, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенеруючої компанії.

Арешт рахунків був проведений у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн гривень на користь ЗАТ СП "Укрелектроват", яку "Енергоатом" вважає сумнівною. Дана сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн гривень за одноосібним рішенням судового експерта.

"Енергоатом" є оператором всіх діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: