Золотовалютні резерви НБУ наблизилися до 14 мільярдів доларів

Середа, 6 липня 2016, 18:33

За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 липня 2016 року становили 13,988 млрд доларів в еквіваленті.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку.

"Обсяг резервів зростає третій місяць поспіль. Протягом червня він збільшився на 3,3% або 452 млн доларів. За останні 12 місяців резерви зросли на 36,3%", - повідомляє НБУ.

Як наголошується, збільшення резервів у червні відбулося насамперед завдяки купівлі Нацбанком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів.

Реклама:

"Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила 429,6 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом червня не проводив", - йдеться у повідомленні.

"Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь Уряду у сумі 70 млн доларів. У тому числі 50 млн доларів надійшло від розміщення державних облігацій, номінованих в доларах", - повідомляє прес-служба.

У НБУ наголосили, що збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі 171,2 млн доларів. У тому числі 164,2 млн доларів було спрямовано на обслуговування за державними цінними паперами.

"За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду та Національного банку", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що міжнародні резерви України на 1 червня 2016 року становили 13,536 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: