"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко: 3% українського ВВП створює IT-галузь

Середа, 6 липня 2016, 16:33

Президент Петро Порошенко заявив, що на сьогоднішній день 3% українського ВВП створює ІТ-галузь.

Про це Порошенко повідомив після зустрічі з лідерами успішних українських стартапів, передає прес-служба голови держави.

Президент зазначив, що нині 3% українського ВВП створює ІТ-галузь, і за останній час в цій сфері було створено 15 тисяч робочих місць з середньою зарплатою не менше 2 тис доларів.

"Ті повідомлення в ЗМІ, які ми мали щодо обшуків, "наїздів" на ІТ-компанії, не приносять користі ані державі, ані іміджу України в світі, ані наведенню справедливості. Може, і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги та підтримку, яку держава надає ІТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях", - наголосив він.

Реклама:

У свою чергу, представники успішних українських стартапів звернулися з ініціативою створення спеціального державного інституту, який буде опікуватися питаннями інновацій.

Щодо виділення бюджетних коштів на інноваційні проекти, Порошенко підкреслив, що держава буде фінансувати ті напрямки, які на сьогоднішній день вирішують питання її виживання.

Зокрема, Міністерство оборони та "Укроборонпром" фінансуватимуть розробки в галузі оборонної промисловості.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!