"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У БПП вже кажуть, що згодні на комісію з офшорів

Середа, 6 липня 2016, 15:42

Фракція БПП готова до компромісу у створенні слідчих комісій за умови деполітизації цього питання.

Про це голова фракції Ігор Гринів сказав журналістам після завершення засідання фракції у середу, повідомляє прес-служба партії.

"Ми готові до створення тимчасових слідчих комісій з нашою участю, при тому, що вони будуть максимально деполітизовані", – сказав він.

Він додав, що ТСК – це процедура парламентського контролю, до якої залучені представники всіх фракцій парламенту.

Реклама:

"Це не є функція виключно опозиції", – сказав він.

За його словами, не потрібно говорити риторикою, яку зараз використовують, лише про тарифи.

"Ми повинні говорити про проблему ціноутворення у газовій та енергетичній  сфері. Це проблема не сьогоднішнього дня. Сьогоднішня висока ціна тарифів – це плата за багато помилок в газовій сфері, допущених за останні двадцять років. Якщо хочемо розібратись з усіма причинами – давайте створювати ТСК  та розбиратися", – сказав Гринів.

Він також заявив, що у середу відбудеться зустріч за участю керівників всіх фракцій та груп для того, щоб "вийти на спільне рішення".

За його словами, паралельно з цим в уряді створюється парламентсько-урядова робоча група з вивчення ситуації з ціноутворенням і тарифами, в рамках якої будуть проводитись консультації і з урядом.

Як відомо, з вівторка "Батьківщина" і Радикальна партія блокують роботу Верховної Ради, вимагаючи зниження тарифів на комунальні послуги, а також створення ТСК щодо офшорів вищих чиновників, у тому числі – президента Петра Порошенка.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!