Гройсман: Рада може повернути в бюджет 78 мільярдів, але це блокують

Середа, 6 липня 2016, 12:16

Прем'єр Володимир Гройсман закликав депутатів припинити блокування трибуни Верховної Ради і прийняти низку необхідних рішень.

Про це він заявив у середу під час засідання уряду.

"Я хочу звернутися сьогодні до всіх депутатів українського парламенту і, зокрема, до двох фракцій, з величезним проханням – розблокувати роботу українського парламенту і ухвалити принаймні два рішення", - сказав він.

Одним з таких рішень він назвав формування Наглядової ради НБУ за квотою самої Ради. Ця Наглядова рада повинна затвердити звіт Нацбанку і перерахувати в держбюджет на соцвиплати 38 мільярдів гривень.

Реклама:

"Якщо парламент цього не зробить, будуть під загрозою, на превеликий жаль, соціальні виплати в Україні і саме з вини тих, хто блокує трибуну Верховної Ради", - сказав він.

Другим необхідним рішенням він назвав прийняття законодавства про повернення арештованих 1,5 млрд доларів попередньої влади в держбюджет.

"Таким чином, в руках Верховної Ради наповнення бюджету на 78 млрд гривень", - підсумував він.

Як відомо, роботу Ради вже другий день блокують партія Ляшка і "Батьківщина". Вони вимагають зниження комунальних тарифів, а також створення тимчасової слідчої комісії з розслідування офшорів вищих чиновників і президента України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!