"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Альфа-Банк втретє став банком-агентом Фонду гарантування вкладів

Вівторок, 5 липня 2016, 09:55

Альфа-Банк Україна втретє став банком-агентом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - на період 2016-2017 років.

Про це йдеться у прес-релізі банку.

Як наголошується, банк продовжить здійснення виплат гарантованих сум відшкодування вкладникам ліквідованих банків.

"При виборі банку-партнера Фонд проводить відкритий тендер на основі низки критеріїв, зокрема - виконання економічних нормативів НБУ та інших фінансових показників, можливість забезпечувати якісний процес виплат у регіонах", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, що за два роки співпраці з ФГВФО Альфа-Банк Україна в цілому провів виплати вкладникам 42 неплатоспроможних банків. Це становить більше половини банків, кошти яких виплачувалися в період 2014-2015 років.

Банк обслужив понад 166 тисяч осіб, або 12% від загальної кількості вкладників, які отримали відшкодування через ФГВФО у цей період.

Загальна сума виплат через Альфа-Банк Україна становить майже 9 млрд гривень.

Як повідомлялося, в січні 2016 року ABH Holdings S.A. (ABHH, опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку) і UniCredit Group ( "UCG") оголосили про підписання угоди про передачу 99,8% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%.

Закриття угоди очікується в 2016 році після отримання необхідних погоджень.

Альфа-Банк (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році. До ABH Holding входять також Альфа-Банки в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі і в Великобританії.

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман - 36,47% і народжений в Києві Герман Хан - 23,27%, що є в даний час громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичев - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі - громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

За даними Нацбанку, на 1 квітня 2016 року за розміром активів Альфа-Банк займав 10-е місце (39,304 млрд грн) серед 109 діючих фінустанов.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!