У Насірова нагадали, які пенсії не оподатковуються з 1 липня

Понеділок, 4 липня 2016, 16:06

З 1 липня поточного року не оподатковуються суми пенсій, що не перевищують десять розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року, для осіб, які втратили працездатність, у 2016 році - це 10, 740 тисяч гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

"Такі зміни запроваджено у зв’язку з набуттям чинності закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій", - розповів директор департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.

"Податком на доходи фізичних осіб та військовим збором не оподатковуються суми пенсій, розмір яких не перевищує у розрахунку на місяць 10,740 тисяч гривень. Якщо ж громадянин отримує пенсію більшу за встановлену норму, то сума перевищення оподатковуватиметься за ставкою 18% та 1,5% відповідно", - зазначив Дроняк.

Реклама:

При цьому, пояснив посадовець, не оподатковуватимуться також пенсії, які отримуються учасниками бойових дій, інвалідами війни та особами, на яких поширюється чинність ст. 10 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Загалом від оподаткування пенсій у минулому році до відповідних бюджетів надійшло майже 1,08 млрд гривень податку на доходи фізичних осіб. За 6 місяців цього року сплачено 341,1 млн гривень.

"У зв’язку з нововведеннями в ДФС до кінця року очікують надходження ПДФО від оподаткування пенсій у розмірі майже 36 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!