Нафта Курченка: Пашинський хоче покарати суддю за відхилення позову

Понеділок, 4 липня 2016, 14:04

Народний депутат Сергій Пашинський має намір подати апеляцію на рішення Печерського суду, який відхилив його позов проти нардепів, що заявляли про його причетність до оборудок із "нафтою Курченка".

Про це Пашинський заявив у коментарі "Українській правді".

"Суд відхилив мій позов, посилаючись на те, щоб пан Добродомов та пан Соболєв зробили оціночне судження –  це зараз так називається брехня - а вони як політики мають право (за рішенням суду - УП) на оціночне судження", - зазначив Пашинський.

Він наполягає, що ні Добродомов, ні Соболєв не робили ніякого оціночного судження. Пашинський розцінює їхні заяви як "абсолютний наклеп".

Реклама:

Нардеп переконаний, що це рішення суду є незаконним. Він має намір його оскаржити, а також домагатися притягнення судді Лариси Цокол до відповідальності за винесення такого рішення.

"Я це рішення буду оскаржувати в апеляційному суді і буду вимагати притягнення цієї судді до відповідальності, тому що вона свідомо перекрутила слова Добродомова. Вони не робили оціночного судження, вони стверджували. А суд, щоб відхилити позов, написав, що це було оціночне судження", - сказав Пашинський.

На запитання, чи складе він мандат, Пашинський сказав: "А чого я повинен складати депутатський мандат?".

Пашинський запевнив, що не обіцяв у разі програшу справи скласти мандат.

Як відомо, нардеп Добродомов заявив, що Пашинський програв у Печерському суді справу проти нього та Сергія Соболєва, які звинувачували Пашинського у зловживаннях із "нафтопродуктами Курченка".

Раніше "Українська правда" також публікувала власне розслідування, згідно з яким існують підстави підозрювати Пашинського і та його компаньйона Сергія Тищенка у розкраданні газу олігарха часів Януковича Сергія Курченка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: