Економіка Мексики впала вперше за три роки

Неділя, 31 липня 2016, 13:17

Мексиканська економіка продемонструвала перше квартальне зниження за останні 3 роки на тлі помітного падіння промислового виробництва.

Про це свідчать дані Національного інституту статистики і географії Мексики (Instituto Nacional de Estadística y Geografía, INEGI), передає "Вести.ru".

Згідно з даними, ВВП Мексики в другому кварталі 2016 року скоротився на 0,3%.

Економісти, опитані агентством "Рейтер", очікували, що зниження стаовитиме 0,2%. До цього спад в мексиканській економіці відзначався в другому кварталі 2013 року.

Реклама:

Основним негативним фактором став спад в 1,7%, зазначений у виробничому секторі Мексики в період з квітня по червень поточного року. Це найгірша квартальна динаміка для мексиканської промисловості з першого кварталу 2009 року.

Багато експертів в останні кілька років неодноразово заявляли про те, що Мексика є одним з кращих об'єктів для інвестицій серед ринків, що розвиваються.

Однак зараз склався цілий ряд факторів, які посилюють невизначеність з приводу подальших перспектив і стримують оптимізм інвесторів стосовно другої за величиною економіки в Латинській Америці.

Серед них учасники ринків, зокрема, виділяють збереження глобальної невизначеності на фондових ринках, низькі нафтові ціни, продовження підвищення ставок ФРС, можливість перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: