Держбюджет на наступний рік буде максимально реалістичним - Данилюк

Неділя, 3 липня 2016, 13:50

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляє, що держбюджет на наступний рік буде максимально реалістичним, а первинним при його верстці буде дохідна частина, а не видаткова.

Про це він заявив в інтерв'ю DT.UA.

"Однозначно - дохідна. Тому що, якщо ми відштовхуємося від видатків, то починаємо підганяти під них дохідну частину, малювати нереалістичні плани надходжень, потім шукати кошти, щоб перекрити дефіцитні статті", - зазначив він.

"Хоч би як складно це було, але бюджет наступного року має бути максимально реалістичним. Ми повинні бути чесними один перед одним. Це зараз критично важливо для армії, для реформи освіти, для медицини", - сказав Данилюк.

Реклама:

"Ми маємо розуміти, яка у нас перспектива, куди ми рухаємося, що можемо собі дозволити, а що ні. Не можна робити реформу, не розуміючи, чи будуть у нас на неї гроші. Тому в бюджеті нового року первинними будуть доходи, а похідними - видатки. Будемо звикати до правильного бюджетного процесу", - зазначив міністр.

Нагадаємо, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявляє про перевиконання державного бюджету за доходами за підсумками п'яти місяців. У той же час, він бачить ризики для цього у другому півріччі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!