"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄІБ надасть 400 мільйонів євро малим та середнім фермерам - Кутовий

П'ятниця, 29 липня 2016, 12:48

Європейський інвестиційний банк може надати кошти на пільгові кредити українських малих та середніх фермерів на суму 400 мільйонів євро.

Про це в інтерв’ю виданню "Обозреватель" розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, повідомляє прес-служба.

"Ми будемо виносити на ратифікацію Верховною Радою договору з Європейським інвестиційним банком, у рамках якого 400 млн євро буде виділено для малих та середніх гравців. Строк надання кредиту - 12 років, з пільговою ставкою, з пільговими чотирма роками", - зазначив Кутовий.

Міністр також розповів, що позичальником ресурсів виступатиме Україна в особі Мінфіну, що за участі Мінагрополітики та у взаємодії з ПАТ "Укрексімбанк", надасть фінансові ресурси комерційним банкам.

Реклама:

Обрані банки, у свою чергу, здійснюватимуть відбір проектів, їх фінансування та моніторинг практичної реалізації цих проектів.

Варто зазначити, що за рахунок кредитних коштів може бути покрито до 50% вартості проектів.

Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або засоби кінцевих бенефіціарів. З рештою, реалізація проекту сприятиме акумулюванню фінансових ресурсів в обсязі близько 800 мільйонів євро.

За словами Кутового ресурс буде спрямовано на розвиток інфраструктурних проектів, логістику, покращення умов сушки та переробки продукції сільських господарств.

Основною метою проекту Міністр агрополітики бачить у тому, аби малий гравець отримав можливість стати конкурентноздатним з великими гравцями за рахунок меншої ставки.

"Попередня загальна філософія міністерства на багатьох етапах була така, що з еволюцією не можна боротися, що великі завжди будуть перемагати. Треба створити такі умови і ніші, в яких малі будуть більш конкурентноздатні", - говорить Кутовий.

Станом на 25 липня 2016 року проект закону "Про ратифікацію Фінансової угоди (проект "Основний кредит для аграрної галузі – Україна")" був погоджений Кабінетом Міністрів України та знаходиться на підписі у Президента України для подальшого внесення до Верховної Ради України на ратифікацію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: