ТОП-5 країн для ПНП при покупці нерухомості

П'ятниця, 29 липня 2016, 12:18
 

PROMOTED

Ви хочете жити закордоном і задумалися про те, щоб мати безвізовий в'їзд до вподобаної країни? Багато європейських держав дають посвідку на проживання (ПНП) або громадянство тим іноземцям, які інвестують кошти в місцеву нерухомість.

Пропонуємо вашій увазі огляд декількох країн, які є привабливими для проживання і придбання майна. Детальніше про це можна прочитати на порталі нерухомості "Dom2000".

Іспанія

Реклама:

За законодавством Іспанії, ПНП дають тим, хто може вкласти в місцеву нерухомість від 500 тис. євро, причому без використання іпотеки. Для цього варто скористатися послугами надійного агентства нерухомості.

Це може бути як разова операція, так і кілька покупок. Цей статус ви отримаєте на рік, а після продовження - ще на два.

Латвія

Два роки тому для отримання цього статусу досить було інвестувати в місцеву нерухомість не менше 144 тис. євро. Але після недавніх ноу-хау в законодавстві Литви тепер іноземцям доведеться витратити на житло на 100 тис. євро більше. А ще, до всього, з'явився одноразовий збір - 5% від вартості об'єкта.

Кіпр

Ще одна країна, яка приваблює заможних українців своєю нерухомістю, - це Кіпр. ПНП тут дають на 5 років. Для цього потрібно купити будинок або квартиру вартістю не менше 300 тис. євро. Далі є можливість залишитися тут на постійне місце проживання, а потім навіть стати резидентом країни.

Чехія

П'ять років тому в Чехії дозволили проживати іноземцям, які мають нерухоме майно, правда, на короткий термін. Це можуть бути навіть невеликі апартаменти за 40 тис. євро. Також необхідно надати офіційне підтвердження про те, що ви можете фінансово себе забезпечити, проживаючи в країні.

Болгарія

Що стосується отримання посвідки на проживання в Болгарії, то потрібно придбати будинок або квартиру на 300 тис. євро. Отримавши можливість перебування в країні від року до двох, можна претендувати на більш тривалий термін.

Інші варіанти

Також для отримання ПНП можна розглянути такі країни, як Туреччина, Греція, Великобританія, Андорра, Португалія, Панама, Литва та ін. Наприклад, в Греції за покупку нерухомості на 250 тис. євро цей статус дадуть на п'ять років. А ось іноземцям, які хочуть отримати ПНП в Україні при покупці житла, знадобиться менша сума. У законодавстві прописано, що для отримання цього статусу потрібно вкласти в економіку нашої країни 100 тис. дол. Зазвичай іноземці купують житло в новобудові, після чого оформляють його як інвестицію в економіку держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: