Росія хоче прискорити суд щодо "боргу Януковича"

П'ятниця, 29 липня 2016, 08:34

Росія просить Високий суд Лондона винести рішення щодо "боргу Януковича" у "прискореному порядку".

Таке клопотання вона вже направила до суду, повідомляє російське видання РИА Новости.

В повідомленні російського Мінфіну вказано: "Росія подала до Високого суду Лондона клопотання про винесення в прискореному порядку рішення за позовом, поданим у зв'язку з невиплатою Україною боргу в 3 мільярди доларів".

Відзначається, що клопотання подала незалежна компанія The Law Debenture Corporation plc (Трасті), що представляє інтереси Росії

Реклама:

У зверненні адвокати РФ заявляють, що "Україна включила у відгук на позов ряд виключно політичних аргументів, які не стосуються очевидних вимогу Трасті виконати боргові зобов'язання і, найчастіше, не відповідають дійсності".

В РФ очікують, що слухання за клопотанням відбудеться в кінці 2016 року.

"У разі його задоволення судом проведення повномасштабного судового процесу не буде потрібно і остаточне рішення по суті може бути винесено вже на початку 2017 року", - пише видання.

Як відомо, у лютому 2016 року міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна буде доводити, що "борг Януковича" був хабарем за формою і за змістом.

Росія 17 лютого подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу в 3 млрд доларів.

Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

На початку січня поточного року Україна домовилася із Сбєрбанком Росії про реструктуризацію кредитів Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" і конструкторського бюро "Південне".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: