"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман наказав перевірити підозрілі тендери

Четвер, 28 липня 2016, 15:57

В останні 4 дні перед переходом на закупівлі у державних структур спостерігається аномальна активність - замовники оголосили публічні тендери на 20 млрд грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Міністру оборони нічого не заважало раніше перейти на систему ProZorro і отримати якість і відповідну економію. Натомість, подивіться, що роблять. Перед вступом системи ProZorro в дію починають проводити тендери на 20 мільярдів. Колеги, з них 15% економії - це 3 мільярди. Вважаю, це зроблено умисно. Буде доручення ДФІ", - зазначив глава Кабміну.

Реклама:

"Краще я вам пропоную відмінити ці тендери, перейти через 1 серпня і почати закупівлі через систему ProZorro. Ми проведемо аналітику по цих закупівлях...Будемо мати аналоги закупівель. Порівняємо. Можливо, хтось із керівників підприємств фантазує, що ми не побачимо. І що його за це не буде покарано. Тому я закликаю цих 20 млрд проаналізувати по кожному напрямку, по кожному міністерству і розпоряднику", - заявив прем`єр.  

Крім того, Гройсман подякував команді Мінекономрозвитку та ProZorro.

"Я вдячний усій команді Мінекономіки і ProZorro за ефективну роботу. Сьогодні ми дійсно бачимо хороші сигнали у боротьбі з корупцією в Україні", - підсумував він.

Під час засідання уряду, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, згадуючи про Міноборони, наголошував, що це міністерство повинно бути прикладом для інших в питанні публічних закупівель.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: