Кабмін змінив голову "Укрспирта"

Середа, 27 липня 2016, 18:23

Кабінет міністрів призначив нового тимчасового виконуючого обов'язки директора Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" Олега Дрожжіна.

Про це йдеться у розпорядженні №533-р від 22 липня.

"Погодитися з пропозицією Міністра аграрної політики та продовольства щодо тимчасового покладення виконання обов’язків директора Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" на заступника директора зазначеного підприємства Дрожжіна Олега Миколайовича", - сказано у розпорядженні.

До цього, з грудня 2015 року обов’язки голови "Укрспирту" виконував Сергій Блескун.

Реклама:

"Укрспирт" - найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Його загальна виробнича потужність становить 31,3 млн дал продукції в рік. Роботу держпідприємства забезпечує 41 виробничий майданчик.

Чистий прибуток "Укрспирту" за 2015 рік склав 16 млн грн проти чистого збитку в понад 500 млн грн за 2014 рік.

При цьому ДП скоротило виробництво спирту на 21% - до 9,4 млн дал, лікеро-горілчаних виробів наростив в 2,4 рази - до 58,3 тис. дал, а також виготовив 120 тис. дал омивача для скла.

Продажі спирту скоротилися на 11% - до 9,93 млн дал, лікеро-горілчаних виробів зросли в 2,1 рази - до 58,1 тис. дал.

Основним ринком збуту продукції "Укрспирту" в 2015 році був внутрішній ринок. На зовнішніх ринках підприємство реалізувало близько 150 тис. дал етилового спирту. Частка експорту склала 2% загального продажу спирту.

"Укрспирт" віднесено до сфери управління Міністерства аграрної політики і продовольства.

Мінагропрод ініціював внесення "Укрспирту" в список приватизації на 2015 рік.

За оцінками екс-міністра агарної політики і продовольства Олексія Павленка, вартість заводів "Укрспирту" оцінюється в 300 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: