"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Темпи падіння зарплат в Британії зрівнялися з Грецією - ЗМІ

Середа, 27 липня 2016, 17:37

З моменту фінансової кризи зарплати в Британії скоротилися на 10% - це більше, ніж в будь-якій країні Євросоюзу, за винятком Греції.

Про це, як пише The Independent, заявили представники конгресу профспілок країни (TUC), посилаючись на дані Організації економічного розвитку та співробітництва про зайнятість населення, передає Reed.

За період з кінця 2007 до кінця 2015 року тільки в трьох європейських країнах спостерігалося падіння рівня заробітної плати: в Португалії (на 3,7%), Великобританії і Греції (на 10,4%).

У той же час, в Польщі зарплати зросли на 23%, в Німеччині - на 14%, а в Швейцарії і Франції - приблизно на 11%. У середньому серед країн ОЕСР зростання реальних зарплат за цей період склало 6,7%.

Реклама:

"Рівень зарплат впав після фінансової кризи і ледь почав відновлюватися. Люди не винесуть ще одного удару по їх кишенях. Працівники не повинні розплачуватися за спад внаслідок Брекзіта, як це вже було після банківського краху", - заявила генеральний секретар Британського конгресу профспілок Френсіс О'Греді.

Разом з тим, Сполучене Королівство зайняло 16-е місце з 42 досліджуваних країн за рівнем зайнятості населення. В уряді стверджують, що саме можливість роботодавців встановлювати низькі зарплати сприяла збільшенню працевлаштування в країні.

Варто відзначити, що в Німеччині та Польщі, які продемонстрували найбільше зростання заробітної плати, зростання рівня зайнятості також було одним з найвищих.

Таким чином, Великобританія виявилася єдиною серед європейських країн, де поряд з помірним рівнем зайнятості спостерігалося падіння реальних зарплат.

"Ми дізналися, що Великобританія пережила найдовше і найрізкіше падіння реальної заробітної плати щонайменше з 1830 року", - заявили в TUC.

У свою чергу, британська влада відзначила, що в своїй заяві представники профспілок "проігнорували той факт, що після кризи рівень зайнятості в країні виріс більше, ніж в будь-який з країн "великої сімки".

Раніше повідомлялося, що після "Брекзіта" Франція обійшла Британію в рейтингу найбільших економік світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: