"Київенерго" Ахметова знайшло винного у збільшенні збитків

Середа, 27 липня 2016, 14:53

"Київенерго" пов'язує збільшення свого чистого збитку за підсумками січня-червня 2016 року у 38% (до 752 млн грн) порівняно з аналогічним періодом 2015 року зі штрафами "Нафтогазу".

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Виручка "Київенерго" від реалізованої продукції за підсумками першого півріччя становила 10 млрд 874 млн грн. Порівняно з січнем-червнем 2015 року вона збільшилася на 20% за зростання собівартості на 26%. Суттєве збільшення собівартості реалізованої продукції обумовлене підвищенням тарифів на газ, який використовується компанією,... а також збільшенням вартості електроенергії, що закуповується в Оптовому ринку", - пояснюється в повідомленні.

У компанії зазначили, що суттєво вплинув на її фінансовий стан арешт її рахунків за позовами НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"Арешт рахунків "Київенерго", як і інших 104 підприємств ТКЕ України, не міг не позначитися на фінансових результатах компанії. "Київенерго" тривалий час не має можливості розраховуватися з постачальниками обладнання та матеріалів, продовжуючи надавати послуги своїм клієнтам. При цьому всі кошти, які отримує компанія від споживачів, перераховуються через механізм спецрахунків "Нафтогазу" як оплата за газ", - зазначила фінансовий директор "Київенерго" Тетяна Грязнова.

Як повідомлялося, "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. "ДТЕК" належить 72,4% акцій "Київенерго". Ще 25% + 1 акція компанії належить державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: