Гройсман хоче залучити арабський бізнес до приватизації

Середа, 27 липня 2016, 09:21

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за проведення українсько-арабського економічного форуму для залучення арабського бізнесу до приватизації українських державних підприємств.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Як повідомляється, метою зустрічі було обговорення актуальних питань двосторонньої взаємодії, а також узгодження перспективних проектів у співпраці України з державами регіону.

 

Гройсман зазначив, що в Україні і арабських країнах існує багато можливостей для розвитку як двосторонньої, так і регіональної взаємодії, зокрема в сферах енергетики, освіти, сільського господарства, ІТ-технологій та інфраструктури.

Реклама:

"У нас багато сфер для поглиблення співпраці, і я б хотів, щоб ми максимально використовували можливості, які у нас є. Уряд України зацікавлений в тому, щоб відкрити нашу країну для ваших країн, для вашого бізнесу, для інвестицій, поглибити торговельні відносини", - заявив прем'єр.

Зокрема, Гройсман висловився за створення постійно діючого механізму взаємодії з арабськими країнами, який дав би можливість аналізувати і в оперативному порядку вирішувати першочергові питання порядку денного.

У повідомленні говориться, що прем'єр-міністр підтримав пропозицію керівників дипломатичних представництв з підготовки та проведення українсько-арабського економічного форуму, покликаного сприяти активізації торгового співробітництва та залучення арабських ділових кіл в процес приватизації державних підприємств в Україні.

У цьому контексті він запросив представників арабських країн взяти участь у повторному аукціоні по приватизації "Одеського припортового заводу".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!