"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін хоче виділити додатково 200 мільйонів на "теплі" кредити

Середа, 27 липня 2016, 09:02

Кабінет міністрів планує надати додатково близько 200 млн грн на реалізацію програми кредитування енергоефективних заходів.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"На завтра (27 липня - ред) готуються відповідні проекти постанов Кабміну, цим займається Міністерство регіонального розвитку, і будуть винесені завтра рішення. Якщо не помиляюся, додатково близько 50 млн грн - це перший транш, - буде направлено на цю програму, а всього до кінця року ми хочемо на цю програму додатково приблизно виділити ще до 200 млн грн ", - сказав Розенко, коментуючи інформацію про використання всіх засобів, виділених раніше на програму" теплих "кредитів.

Він додав, що уряд має намір підтримати заходи щодо підвищення енергоефективності та зниження споживання енергоресурсів, які сприяють енергетичної незалежності країни.

Реклама:

Як повідомлялося, з 6 липня банками тимчасово припинено видачу "теплих" кредитів за напрямом "придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30%-вим розміром відшкодування" у зв’язку з тим, що державних коштів вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року.

Нагадаємо, у 2016 році за січень-травень Агентством вже відшкодовано за програмою 386 млн грн., з яких 368,98 млн грн. компенсовано тим, хто оформив "теплі" кредити саме на енергоефективні матеріали та обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!