Заснований українцями стартап отримав півмільйона від польських мільйонерів

Понеділок, 25 липня 2016, 11:08

Краківський стартап CallPage, заснований українцями, привернув новий раунд інвестицій від польських капіталістів, серед яких засновник найбільшої в Європі мережі поштоматів InPost Рафал Бжоска.

Про це пише AIN.

Як повідомляється, інвестиція стала дебютною для його нового венчурного фонду bValue.

Також в угоді взяли участь творець лінійки продуктів харчування Bakalland Маріан Оверко і засновник рекрутингового агентства WorkService Томаш Мішіак. Сума угоди становила 500 тис доларів, умови угоди не розкривають.

Реклама:

Нагадаємо, CallPage заснували три українця: Ростислав Кнап, Андрій Ткачов і Сергій Бутко, які переїхали з України в Польщу в різний час і за різних причин.

Уже в Польщі вони познайомилися і створили CallPage - віджет, який дозволяє швидко зв'язати клієнта і торговця по телефону.

Користувачеві сайту пропонують залишити свій номер, після чого протягом декількох секунд його направляють на власника сайту через VoIP-телефонію.

Але основна цінність сервісу - скоринг-система оцінки поведінки користувача сайту, яка зможе майже зі 100% ймовірністю прогнозувати, зробить покупку користувач на сайті чи ні.

Це не перша інвестиція в CallPage - в липні 2015 року, коли сервіс ще не був запущений, команда привернула інвестиції 50 тис дол від польського інвестфонду AIP Seed Capital.

Компанію оцінили в 340 тис дол. А до вересня 2015 року CallPage заробив на англомовних ринках. Потім CallPage пройшов відбір в естонський акселератор Startup Wise Guys і отримав 30 тис євро фінансування.

З тих пір команда стартапу зросла до 20 осіб. У квітні Бутко, Кнап і Ткачов почали пошук інвестицій, і вели переговори з фондом, але потім в літаку випадково познайомилися з Рафалом Бжоска.

Гроші планують витратити на маркетинг і залучення англомовних клієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!