Країни G20 до 2017 року створять чорний список податкових юрисдикцій

Неділя, 24 липня 2016, 12:39

Країни G20 хочуть розробити критерії щодо визначення юрисдикцій, які не співпрацюють з питань податкової прозорості.

Про це йдеться в підсумковому комюніке дводенної зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків G20, передає ТАСС.

"У світлі останніх подій ми знову підтверджуємо нашу готовність спільно і окремо використовувати всі інструменти - монетарні, фіскальні та структурні, - щоб досягти нашої мети: забезпечити потужне, стійке, збалансоване і інклюзивне зростання", - підкреслюється в документі.

У ньому також говориться, що однієї лише монетарної політики для виконання цього завдання недостатньо.

Реклама:

"Підкреслюючи необхідну роль структурних реформ, ми також вказуємо на те, що фіскальні стратегії не менш важливі для досягнення наших спільних цілей зростання", - вказується в комюніке.

Як зазначає "Інтерфакс-Росія", у підсумковому комюніке країни G20 закликали держави, які цього ще не зробили, приступити без зволікання до впровадження з 2018 року стандарту з автоматичного обміну інформацією і підписати Багатосторонню конвенцію про взаємну адміністративну допомогу в податкових справах (Multilateral Convention on Mutual Administrative Assistance in Tax Matters).

"Двадцятка" також заявила, що підтримує пропозицію ОЕСР розробити критерії щодо визначення юрисдикцій, які не співпрацюють з питань податкової прозорості. G20 попросила ОЕСР доповісти до липня 2017 року про прогрес країн з метою підготовки списку юрисдикцій, що не досягли успіху в питанні приведення стандартів податкової прозорості до міжнародного рівня.

Список повинен бути готовий до наступного саміту в Гамбурзі в липні 2017 року, публікувати його чи ні, вирішать безпосередньо перед самітом.

У комюніке наголошується, що по відношенню до країн з цього списку будуть прийматися "захисні заходи" (які саме, не пояснюється).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: