Скасування мораторію на продаж сільгоспземель принесе 8 мільярдів доларів

П'ятниця, 22 липня 2016, 20:27

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) оцінює економічний ефект від можливого запуску земельного ринку в Україні на рівні 8 млрд долл.

Про це заявили в Держгеокадастрі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми проводили розрахунок економічного ефекту від впровадження нашої моделі запуску земельного ринку. За нашими оцінками, він згенерує додану вартість, забезпечить економічний ефект на рівні майже 8 млрд дол. Це тільки на першому етапі - продаж земель державної власності", - повідомив екс-глава Держгеокадастра, новопризначений перший заступник міністра агропроду Максим Мартинюк на брифінгу.

При цьому, за його словами, економічний ефект від запуску такого ринку буде полягати не тільки в отриманні коштів від продажу земель.

Реклама:

"Ефект буде інтегрованим. Він складається не тільки з вартості самих угод із продажу землі. Ми також отримаємо ефект від збільшення родючості землі, перенаправлення інвестиційних потоків в сільському господарстві. Оскільки інвестиції будуть заходити в довгострокові проекти, якщо земля буде знаходитися у власності інвесторів. Це не відбувається в умовах, коли доступна тільки оренда землі", - зазначив Мартинюк.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні в п'ятницю ухвалила рішення звільнити Мартинюка з посади глави Держгеокадастру і призначити його першим заступник Міністра аграрної політики та продовольства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: