Казахстанський тенге оновив 3 місячний мінімум

Четвер, 21 липня 2016, 16:44

Середньозважений курс казахстанського тенге до долара США за підсумками торгів на Казахстанській фондовій біржі (KASE) опустився до 342,23 тенге за долар, оновивши тримісячний мінімум.

Про це свідчать дані біржі, пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, нижче позначки 342 тенге за долар, середньозважений курс тенге до долара останній раз опускався 6 квітня поточного року - тоді він встановився на рівні 344,54 тенге за долар.

Курс казахстанської валюти, який з початку липня коливався в діапазоні 337,07-338,95 тенге за долар, з середи посилив падіння.

Реклама:

Всього за два дні - 20 і 21 липня - середньозважений курс впав на 1%, або більш ніж на 3,5 тенге.

На думку казахстанських аналітиків, різке ослаблення тенге є наслідком тимчасових ринкових коливань і не пов'язане з фундаментальними факторами.

"Дивує т аобставина, що Нацбанк допустив такий різкий стрибок курсу долара, а учасникам ринку на ранковій сесії потрібен для цього досить невеликий обсяг (близько 41 млн дол). Різке зростання курсу в останні два дні в умовах стабільності може спровокувати хвилю певних девальваційних побоювань як серед населення, так і серед юридичних осіб", - сказав начальник відділу управління активами АТ "Казкоммерц Сек'юрітіз" Айвар Байкенов.

З початку 2016 року середньозважений курс тенге до долара зміцнився на 0,3%.

У 2015 році курс казахстанської нацвалюти до долара впав на 46,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: