Суд визнав суднобудівний завод Новинського банкрутом

Четвер, 21 липня 2016, 13:02

Господарський суд Херсонської області визнав ПАТ "Херсонський суднобудівний завод", що входить до складу Smart Maritime Group "Смарт-холдингу" Вадима Новинського, банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру підприємства.

Про це йдеться в повідомленні компанії в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Згідно з повідомленням, відповідну постанову суд прийняв 19 липня. Ліквідатором призначений В'ячеслав Менчак.

Херсонський суднозавод заснований в 1951 році. Основні види діяльності - будівництво та ремонт суден, виробництво металоконструкцій, обробка металу.

Реклама:

Разом з ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (Миколаїв) ХСЗ входить до складу Smart Maritime Group (SMG) "Смарт-холдингу".

Згідно з даними підприємства, за підсумками 2015 року чистий збиток ХСЗ зріс на 30,37% в порівнянні з 2014 роком - до 738,78 млн гривень, чистий дохід скоротився на 56,13% - до 40,46 млн гривень.

Відповідно до даних, озвучених в рамках другого Національного форуму з підтримки експорту в квітні в Києві гендиректором SMG Василем Федіним, за останні два роки обсяги виробництва SMG впали в шість разів.

Глава SMG також песимістично оцінив перспективи розвитку суднобудування в Україні, заявивши: "Без держпідтримки судпром в найближчі роки приречений на вимирання".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!