У Польщі затримали українця, звинуваченого в порушенні авторських прав на мільярд

Четвер, 21 липня 2016, 11:52

Департамент юстиції США заморозив сім доменних імен, асоційованих з одним з найбільших піратських сайтів Kickass Torrents, і висунув звинувачення чоловіку, якого США вважають його власником.

Про це повідомляє видання Variety.

Американська влада стверджує, що 30-річний Артем Ваулін з Харкова у середу був затриманий у Польщі, і США вимагатимуть його екстрадиції, щоб судити.

Вауліна звинувачують у тому, що він володіє і управляє торрент-сайтом, який з часу запуску у 2008 році уможливив незаконне завантаження контенту на понад $1 млрд. Також українця звинувачують у відмиванні грошей.

Реклама:

"Утікаючи від правосуддя, Ваулін користувався серверами в різних країнах і переносив домени, як тільки проти нього розпочинали провадження. Його затримання в Польщі однак доводить, що кіберзлочинець може втікати, але йому не сховатися від правосуддя" - сказала заступник генерального прокурора США Леслі Калвелл, яку цитує TVN24 bis.

За звинуваченням у порушенні авторських прав Вауліну загрожує до 5 років позбавлення волі, у відмиванні грошей - до 20 років.

За даними міністерства юстиції США, щомісячна аудиторія Kickass Torrents становить 50 млн користувачів. Сайт займає 69 місце в інтернеті за популярністю.

Матеріали проти Вауліна подані до окружного суду в Чикаго, який вже ухвалив заморозити один банківський рахунок і сім доменних імен, пов'язаних з торрент-трекером.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: