S&P знизило рейтинги Туреччини, прогноз негативний

Середа, 20 липня 2016, 19:32

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги Туреччини в іноземній валюті до "BB/B" з "BB+/B", прогноз по рейтингах негативний.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "РИА Новости".

У той же час, агентство знизило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги Туреччини в місцевій валюті до "BB+/B" з "BBB-/A-3".

"Зниження рейтингів відображає нашу думку, що спроба держперевороту 15 липня посилила роз'єднаність в політичному ландшафті Туреччини. Ми вважаємо, що це підірве зростання інвестиційного середовища Туреччини, припливу капіталу. Ми вважаємо, що ризики для здатності Туреччини пролонгувати зовнішній борг зросли", - випливає з релізу.

Реклама:

Негативний прогноз відображає думку S&P, що економічні, податкові та боргові метрики Туреччини можуть погіршитися, якщо політична невизначеність буде сприяти подальшому ослабленню інвестиційного середовища в країні.

Агентство може поліпшити прогноз по рейтингах Туреччини до стабільного, якщо дефіцит бюджету залишиться невеликим, а незалежність ключових інститутів країни не зміниться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!