"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові ціни на нафту перейшли до зростання

Середа, 20 липня 2016, 09:53

Світові ціни на нафту в середу ростуть, оскільки інвестори відіграють дані від Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів у США.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 08.38 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,26% - до 46,78 долара за барель.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,29% - до 45,58 долара за барель.

Реклама:

Згідно з даними API, опублікованими у вівторок, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 15 липня, скоротилися на 2,3 мільйона барелів.
Аналітики очікували скорочення запасів на 2,1 мільйона барелів.

Що стосується дистилятів, API відзвітувала про несподіване зниження їх запасів на 484 тисячі барелів, у той час як очікувалося їх збільшення на 805 тисяч барелів.

"Якщо імпорт нафти не впаде занадто сильно, в сховищах ще достатньо запасів", - наводить агентство Рейтер слова консультанта в ION Energy Кайла Купера.

Крім того, інвестори будуть стежити за даними статистики щодо комерційних запасів нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) від міненерго країни.

За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 15 липня, показник знизився на 2,1 мільйона барелів, або на 0,4%, до 519,7 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!