"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман: У переговорах з МВФ залишилося вирішити технічні питання

Середа, 20 липня 2016, 09:14

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що в переговорах української сторони з Міжнародним валютним фондом залишилося вирішити тільки технічні питання.

Про це сказав Гройсман під час прес-конференції з в Брюсселі у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"З травня місяця ми провели технічну роботу з місією МВФ і визначили, що необхідно було зробити, і це було зроблено. Зараз є кілька технічних питань, пов'язаних з термінами, які необхідно визначити по деяким заходам на майбутнє, і над цим зараз працюють і ще є співпраця з Національним банком. Але я думаю, що найближчим часом ситуація і там буде повністю вирішена", - сказав Гройсман.

"Все, що стосується уряду - зроблено, все, що стосується парламенту - на сьогоднішній день теж всі необхідні законодавчі акти теж зроблені", - підкреслив глава українського уряду.

Реклама:

Гройсман зазначив, що Кабмін виконав всі необхідні умови для продовження співпраці з МВФ, і повідомив, що зараз в рамках співпраці з фондом не потрібно приймати нове законодавство.

Як повідомлялося, раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив про фактичне завершення переговорів з МВФ.

При цьому міністр заявив, що є ймовірність розгляду керівництвом МВФ питання виділення Україні чергового траншу кредиту в липні, а до кінця року чекає отримання Україною 3-4 млрд дол.

У той же час, за його словами, якщо питання України не буде розглянуто в липні, то рада директорів зможе розглянути його вже після своїх канікул в кінці серпня.

Раніше МВФ допускав розгляд українського питання після щорічних канікул.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: