Данилюк проти виплат пенсій напряму з бюджету

Субота, 2 липня 2016, 16:33

Міністерство фінансів не планує підтримувати ідею скасування ЄСВ і виплат пенсій в Україні безпосередньо з держбюджету.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Логіка запропонованого варіанта така: оскільки, як, власне, і в нашому випадку, дефіцит Пенсійного фонду становить більш як половину від усіх його витрат, отже, державний бюджет де-факто вже фінансує пенсійні виплати. Але це лише один із варіантів. Ми йдемо шляхом стабілізації солідарної системи й Пенсійного фонду", - сказав міністр.

"Якщо виплати здійснювати прямо з держбюджету, вони там загубляться, розмиються, ми не бачитимемо повної картини, не будемо розуміти, чи все робимо правильно. Все ж таки варто зберегти Пенсійний фонд і стабілізувати його. Це дасть змогу більшою мірою захистити громадян", - заявив він.

Реклама:

"Ми повинні досягнути балансу пенсійного фонду. Наприклад, є витрати , які йому не властиві, не відповідають його функціям, їх потрібно передавати з фонду", - підкреслив Данилюк.

У той же час він відзначив роль ДФС в прискоренні виходу економіки з тіні.

"Поки детінізація відбувається не тими темпами і не в тих обсягах, яких ми очікували. Мало просто знизити ставки. Потрібно створити умови, за яких бізнесу буде вигідно показувати реальні зарплати й доходи, умови, при яких бізнес може розвиватися. Це наша мета", - заявив Данилюк. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!