МВФ влаштовує 145-мільярдний дефіцит пенсійного фонду - Мінфін

Субота, 2 липня 2016, 12:37

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляє про "повне взаєморозуміння" з МВФ щодо запланованого 145-мільярдного дефіциту пенсійного фонду.

Про це він заявив в інтерв'ю DT.UA.

"У нас повне взаєморозуміння з МВФ щодо цього. Для нашого уряду виплата пенсій у повному розмірі та соціальний захист громадян дуже важливі, тому Пенсійний фонд одержить потрібне для цього фінансування", - заявив міністр фінансів.

Відповідаючи на запитання про пенсійну реформу, Данилюк анонсував впровадження окремих елементів, але в той же час виступив за комплексне рішення з цього питання.

Реклама:

"Ми зараз розпочали бюджетний процес, Пенсійний фонд - це інтегральна складова бюджету. У рамках цього будемо аналізувати його роботу, витрати, враховувати безліч факторів. Я не люблю точкових методів", - заявив Данилюк.

"Коли ти приймаєш ситуативне рішення, його або обходять, у результаті чого бюджет заплатить удвічі більше, або протистояння в суспільстві розпалюється настільки, що це рішення скасовується. Потрібен комплексний підхід, система, яка дозволяє людям відчувати, що вони захищені", - сказав міністр.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17 млрд доларів з першим траншем в 5 млрд доларів спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми і виділення в 2015 році трьох траншів по 1,6 млрд доларів з їх подальшим зменшенням до 0,61 млрд доларів в 2016-18 роках. Україна встигла отримати лише два транші. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!