Прибуток "ОГХК" в першому кварталі перевищив 177 мільйонів

Субота, 2 липня 2016, 10:07

Перший квартал 2016 року державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" завершило з прибутком до оподаткування в розмірі 177,3 млн гривень.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Згідно з повідомленням, чистий дохід компанії від реалізованої продукції за цей період перевищив 400 млн гривень, чистий прибуток досяг майже 144 млн гривень. EBITDA становила 168,9 млн гривень.

"Таких позитивних результатів нам вдалося досягти, істотно наростивши видобуток, виробництво та реалізацію продукції в порівнянні з першим кварталом минулого року", - розповідає перший заступник генерального директора ДП "ОГХК" Олександр Гладушко.

Реклама:

"Проте, треба врахувати, що видобуток  компанія почала тільки в лютому 2015 року. З цієї причини минулорічний період не є прийнятною основою для порівняння фінансових показників", - додав він.

Як зазначається, у першому кварталі 2015 року чистий дохід компанії становив лише 215 млн гривень, чистий прибуток - 44,9 млн гривень, EBITDA - 65,7 млн гривень.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд вирішив передати йому в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

Також компанія керує 51% ТОВ "ЗТМК" згідно з рішенням Кабінету міністрів.

Економычна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!