Гути вивели з "Мрії" техніку на 286 мільйонів гривень у день дефолту

Вівторок, 19 липня 2016, 13:47

Компанія Мрія-Лізинг, що входила до складу агрохолдингу Мрія, в день оголошення дефолту 14 серпня 2014 року уклала 8 договорів щодо продажу сільгосптехніки з компанією Делівері Трейд.

Про це сказано в постанові Дніпровського районного суду Києва, пише Ліга.net.

За даними розслідування, у власність Делівері Трейд перейшла техніка та обладнання на суму понад 280 млн гривень. У наступні кілька місяців Мрія-Лізинг, під виглядом оплати за надані послуги, перевела Делівірі Трейд 136 млн гривень, а також уклала з цією компанією договір на оренду сільгосптехніки на суму близько 10 млн гривень.

На даний момент компанія Делівері Трейд (перейменували в Колекси) - фігурант гучного скандалу, пов'язаного з рейдерським захопленням АТП Мрії в місті Хоростків.

Реклама:

Як стверджують в Мрії, Делівері Трейд продала компанії Профіт Контроль, представники якої з 1 липня блокують роботу АТП, 141 одиницю техніки.

Обидві компанії створені в 2015 році і пов'язані з колишніми топ-менеждерами Мрії: засновником Делівері Трейд є Дмитро Крючков, вітчим тодішнього СЕО Мрії Владислава Луговського, а директором Профіт Контроль - Дмитро Бабинчук, рідний брат Романа Бабинчука, який на момент продажу був технічним директором Мрії . Обидва знаходяться на території АТП, пише видання.

Нагадуємо, що вранці 1 липня 2016 року близько 30 осіб проникли на територію автотранспортного підприємства Агрохолдингу Мрія в місті Хоростків Тернопільської області і продовжують залишатися там, не пускаючи співробітників Мрії на робочі місця і блокуючи склад запчастин на суму 2 млн доларів.

Мрія звернулася в правоохоронні органи, а також направила листи міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і генеральному прокурору Юрію Луценку з проханням звернути увагу на ситуацію, яка вже більше двох тижнів залишається без змін.

За підрахунками Мрії, збитки від блокування АТП становили вже понад 2 млн гривень.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище - в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: