"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's може знизити рейтинг Туреччини

Вівторок, 19 липня 2016, 10:31

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service помістило довгостроковий кредитний рейтинг Туреччини на рівні "Baa3" до списку на перегляд з можливим подальшим зниженням після невдалої спроби здійснення державного перевороту в країні.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Прайм".

Рейтинг Туреччини зараз знаходиться на останньому щаблі інвестиційного рівня за шкалою Moody's.

"Перегляд обумовлений необхідністю оцінити вплив в середньостроковій перспективі невдалої спроби державного перевороту на економічне зростання Туреччини, політичні інститути і зовнішні буфери, враховуючи існуючі проблеми у всіх цих областях", - наголошується в релізі агентства.

Реклама:

Керівництво Туреччині 15 липня увечері оголосило про спробу військового перевороту в країні. Зі свого боку військові заявили про перехід влади в їх руки. Вранці в суботу бунтівні військові почали здаватися. Влада Туреччини заявила, що спроба путчу провалилася.

Незважаючи на те, що спроба держперевороту не вдалася, Moody's розглядає сам факт його здійснення відображенням широких політичних проблем в країні, в той час як пов'язані з ними кредитні ризики залишаються підвищеними.

На цьому тлі агентство знизило свій прогноз щодо зростання ВВП країни в 2016 році до 3% після показника в 4% в 2015 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: